Camden

CAMDEN TOWN. Dagen har spenderats i Camden och på de olika marknaderna runt om kring. Roligast var så klart Camden Lock Market. Marknaden bjöd på allt möjligt. Allt från farligt orädda duvor och underhållning till mat och annorlunda kläder. De där duvorna var farliga. Eller hur Mikaela? Själv fick man ett gott skratt. När vi tröttnat på Camden tog vi bussen till Oxford St. och fortstatte shoppingen på Zavvi och Primark som var fullproppade med folk. På bussen hem såg vi 15 polismän springa längst gatan efter något som hände (?) vid en pub någonstans i Notting Hill. Kul att se från bussen. Nu r det slut på tråkiga uppdateringar från London. Nu ska jag börja ge er roliga saker som fina bilder och roliga inlägg som back in the old days. Lycka till Sara.

Aj Aj, Trillade i trappan när jag skulle gå och se om Lisa var hemma. Klumpeduns. 

Drutten filosoferar

Livet är hårt och jag har druckit för mycket äcklig varm choklad. Livet är nu ännu hårdare i druttens liv. Det är synd om drutten. TYCK SYND OM DRUTTEN! Nu ska jag fortsätta att inte plugga. Det är jag ju så bra på. Nu ska Sara kissa. Hon skäms för att jag skriver det. Vad är felet, alla kissar väl? Jag ska också kissa snart. Drack som sagt för mycket av den där alldeles för äckliga chokladen. Så kan det gå. Jessica har också precis kissat. Hon tyckte att chokladen var god. Jaaja, smaken är ju som... ja ni vet. 

Så. Tack för mig/ drutten. Även känd som Mikielimikkis. Min blogg? Här: mikaelagershagen.blogg.se





Sunny thuesday, finally.

THUESDAY. Sitter i Harlequins igen. Har samhällskunskap. Hur mycket jobbar vi? Well, jag skriver här, det säger allt och det visas Gossip Girl. Efter skolan väntar ett ton läxor. Yeay. Har någon lust att berätta den största politiska frågan som diskuteras i Lund just nu och hur ställer sig de olika partierna till frågan?

Shoe heaven

För att bryta av lite från London tänkte jag ägna detta inlägget år skor. Varje gång vi är och shoppar fastnar jag framför skohyllorna dreglandes. Det ända som får mig att kunna gå ifrån är tanken på att jag aldrig har tillfällen att använda fina skor. Och för att de är förstörda efter bara någon timme på mina fötter. Så som jag snubblar och trillar hela tiden.





Bilder: Jak and Jil Blog

It's knocking us down, down to the ground

De tre senaste dagarna har detta hänt:

- Trillat i trappan på Oxford Circus. Två gånger. Tur att folket här är så snabbtänkta och vänliga att de tar tag i en och hjäper en upp. Mumlar "All right love?", medan ens kompis skrattar ihjäl sig.
- Brandlarmet gick igång på skolan. Missar första halvan av våran första IELTS lektion. Istället står vi utanför skolan och i en park i 40 minuter och väntar på att få gå in i skola igen.

Mer har nog inte hänt. I alla fall inget mer som min fullproppade hjärna kan komma ihåg. 

Saturday

Nu är jag och Lisa nästan klara för våran shopping tur på Oxford St. Ska bara äta lite så vi slipper föra helgens drama igen.

Snow in London.



Sitter och väntar på att Lisa ska vakna. Så att vi kan göra oss i ordning för att åka till London att shoppa. Men först ska jag titta på ett avsnitt av 90210.

By the way, Det har snöat i London i natt. Men bara lite.

bla bla bla

Borde skriva något här. Vet inte vad. Hände inte så mycket nytt längre. Vaknar. Ta bussen. Går i skolan. Äter lunch på Harlequins. Dubbel lektioner. Tar bussen hem. Äter middag. Tittar på film. Sover. Och så om igen. Nu måste jag skriva mitt fördjupningsarbete i idrotten som ska lämnas in kl 23:59 svensk tid. Yeay. Hur långt har jag kommit. Tre rader på Mål och Syfte. Well, hello fun friday! 

Imorgon blir det nog shopping. Äntligen. Jag ska köpa en ny väska, nya skor, en ny plånbok, nya jeans, ny T-shirt och ny klänning, fast jag har nog bara råd att titta på allt. Buuu.

Swedish Cinnamon rolls

Hungrig. Sugen på kanelbullar. Jävligt sugen på kanelbullar. Ursäkta språket. Men gud vad jag saknar dem. Jag har bara varit här i 2 veckor.

Det skulle vara en bild på kanelbullar här som skulle fresta en vääldigt mycket. Men det går inte att lägga upp. Dumma dator.

Daglig lunch på Harlequins

THUESDAY. Sitter i rugbystaduimet och väntar på min lunch. Hoppas att Jessica kommer med min snart. Äter lite av Mikaelas pasta som är stenhård. 
Mikkis med en gaffel

rubrik saknas

18:50. Hemma från skolan. Äntligen. Slutar vid 16:50 i vanliga fall. Åkte till Kew idag med våran British History lärare där vi höll en guidad tur för varandra vid Strand on the Green. Det var ett sött litet ställe. Men kallt. 
Igår gick jag och Lisa en liten runda i Hanworth men hamnade i Hampton utan karta och lite vilsna. Vi hittade tillbaka till Swan road tack vara bussarna. Tre timmar senare och hungriga. Nu ska jag titta på Breakfast at Tiffany's och göra lite naturkunskap.

A walk around LDN town

17 Jan
Lisa on the train to Waterloo
!7 Jan
Mikkis

Tågbiljetten. Onödig bild, I know.

En av alla de "levande statyerna" längs River Thames.
17 Jan
Big Ben och Westminster Abbey

Den store Ben

London Eye.
17 jan
Piccadilly Circus
17 jan
Röda telefonkisker och en Mikaela och Lisa

China Town

En bild på halva Leicester Square och biografen VUE och Burger King där vi inte åt.

En staty alla tog foto på. Jag med.

Mikaela, Charlie Chaplin och Lisa.

Trafalgar Square. Där det på gick en protest. Eller vad man säger.

"Det finns många kineser i China Town"

LONDON TOWN. Vi åkte in till London idag och var turister idag. London Eye. Big Ben. Westminster Abbey. China Town. Picadilly Circus. Tog foto på allt. Typ. Fottandet slutade när vi kom till Covent Garden och alla var hungriga. Då blev vi ovänner. Efter det blev allt bara värre. Let's say that mensvärk, ont i rygg och fötter kombinerat med hunger inte går så bra ihop. Grädden på mosen är att trampa i tuggummi på en Mc Donalds med inga sittplatser. Lucky me. Men jag fick min efterlängtade DVD film senare så det blev bättre. Men då åkte vi förbi Twickenham train station där vi skulle av och hamnade i Kingston. När man väl är i Twickenham är det proppfullt med folk som varit och kollat på rugby matchen. Men jag fick åka dubbeldäckare idag. Sist av allt.

Nu ska jag och Lisa titta på 13 going on 30 och äta skittles.

9:04 pm

Lunch 16 jan
Vårt nya stammis ställe. Ett ganska dyrt stammis ställe. 
Lunch Mikaela och Lisa 16 Jan
Mikaela och en suddig Lisa
Lunch Mikaela spiller 16 jan
Mikaela made an mess. Bet she didn't like her tea.
Lunch Min nya sko 16 jan
Mina nya £15 skor från Primark.
Lunch 16 Jan
Raderar fulla blder på mig från Lisas kamera.
Lunch 16 Jan
No idea what Lisa's doing
Lunch Lisa 16 jan
Lisa
Lunch Mikaela 16 Jan
Valrossen Mikaela. By the way, Pinnarna var inte våra. De låg på bordet när vi satte oss där. 

54 minutes

FRIDAY. Nu har Lisa stuckit till någon på pub i Richmond med några andra i klassen. Själv tittar man på Gremlins och äter skittles i pyjamasen. Dock måste jag vänta i 54 minuter för att se slutet. Too bad they've got their time limit. Får väll ta och måla naglarna istället. Imorgon åker vi nog in till London. Om vi kommer iväg. Hela trafiken stannar i Twickenham på grund av rugbyn tydligen. 
En liten bild på världens sötaste lilla pojke: lilla Luke.

9:01pm

Eftersom att det inte har hänt något intressant de tre senaste dagarna förutom Mikaelas nära döden upplevelse lägger jag upp några bilder från min lediga dag som jag spenderade i Kingston med Lisa och Mikaela.
Buss 290 mot Twickenham. Bussen man alltid lyckas missa.
Mikaela och Lisa i solen.

Mikaela on the bus. 

Another day in London

MONDAY. Idag flyttade Lisa in här på Swan Road. Hon fick det svala gästrummet. Skulle kunna döda för det nu. Kokar över i mitt rum. Elementet måste vara sönder. Annars har inte mycket hänt idag. Missasde min första spanska lektion p.g.a rektorns misstag, engelska diagnos, hålltimme i tre timmar och tråkiga bussresor. Imorgon har jag inga lektioner. Tack korten skickas till min samhälls och geografilärare Tommy. 

Sunday in Twicks

SUNDAY. Hängde på hippa-but-not-so-cheap Starbucks halva dagen med Lisa, Mikaela och Jessica. Läxläsning. Antal läxor gjorda: Zero. Vi är allt duktiga. Tove kom också förbi. Stackaren blev utslängt från sitt hem igår. Men hon har sin nya familj. Fast inte ett större rum. jag han med en shoppingrunda inne på Superdrug or what it was called. Köpte make-up remover, ännu ett not so necesary nagelack och andra onödvändigheter. Klockan tickade och jag följde Jessica till ett stängt Western Union. Hon får aldrig sina pengar. Jag spran tillbaka till Starbucks och väntade på att Lisa och Mikaela skulle orka resa sig från soffan och köpa en muffin så att vi kunde ta bussen hem. Efter 15 mins tjatande köpte Mikaela muffinsen. 
Innan vi tog bussen gick vi till vårt nya stammis ställe, The post office buiken. Det ända stället man inte behöver köpa Irn Bru på storpack. Plus att det är nära bussen. Lisa fick se rummet Mrs. Mac Sharry erbjöd henne. Litet men nästan dubbelt så stor som hennes nuvarande rum hos Mrs. Purri. Nu sitter jag och kokar på mitt rum. Det blir inte kallar hur man än gör. Värst av allt. det går inte att öppma fönstrena. Lucky me.

By the way. Igår var vi i Kingston och shoppade. Köpte strumpor på Primark. Ska tillbaka på fredag under lunchen och köpa ett par skor. Och pappa dont worry, de kostar bara £15.

First photos


På Kastrups flygplats i väntan på planets avgång

Första skoldagen. Lunch i Kingston. Lisa övertalar Mikaela att ta foto på henne medans jag smygfotar dem.

I en av salarna skolan hyr i rugby stadiumet Harlequins som ligger bredvid skolan.

Utsikten från salen.

My pink room



09.01.08

DAY THREE. Idag gick det bättre. Även om jag försov mig 1 timme och fick stressa på morgonen för att komma i god tid till bussen. Lyckades komma hela 30 minuter tidigare till skolan. Ändå ganska skönt då jag fick vända halvägs till skolan från busshållsplatsen för att möta Lisa som inte hittade till skolan. Nu hittar jag i alla fall omkring Twickenham Station. Vi hade drygt 2 timmars lunch och bästämde oss för att gå hem till Jessica som bor närmast skolan. Men först skulle vi stanna på Tesco's för att köpa lunch. Vägen till Tesco's tog alldeles för lång tid (40 minuter), så vi fick gå direkt tillbaka till skolan där vi satte oss utanför Harlequin's och åt vår lilla lunch. Well, det som var kvar när vi kom fram. Vår första matte lektion var inställd så vi satt i koridoren och väntade och pratade med en elev från Stockholm som har bott här i drygt ett år. Han är lite feminim. Nångra engelska elever som satt på golvet en bit bort blev utslängda för att de vart lite för högljuda och för att de inte var svenskar. Deras miner när koridorsvakten sa "Excuse me, You'll have to move. You're to loud. You have to go downstairs." och sedan vänder sig till oss och säger "You'll have to move, you... Oh no, Sorry. You're swedish" var rolig. Sedan fick de förklarat att de var tvugna att sätta sig en trappa ner för att det var den svenska korridoren. Efter skolan gick vi en runga in till Twickenham för att köpa Pay as you go kort till Jessica och Mikaela och sedan gå till the Post office för att fråga några frågor om våra busskort. När jag tog bussen tillbaka till Hanworth lyckades jag att hoppa av hela 5 busshållsplatser för tidigt. Lyckat. inte lätt att hitta när det är mörkt ute.


London

WEDNESDAY. Första dagen i skolan avklarad. Min värdmamma Mrs. Mac Sharry körde mig till skolan, tack och lov. Hon är jätte snäll. Nästan för snäll. I skolan blev vi bara informerade om hur saker går till, var bygnaderna ligger och fick våra ID-kort så att vi kan ta oss in på skolan. Mitt kort blev jätte dåligt, not a surprise though. Fast bättre än matkortet på Polhem. När vi blev släppta runt kl 12 bestämde vi oss för att ta tåget till Kingston för att äta något innan vi skulle bowla med de andra svenska elverna. Det blev någon italiensk restaurang. Som alla andra restauranger var den dyr. Tur att de hade sitt special offer. Två main courses för drygt 7 pund. Jag känner att pengarna jag har inte kommer att räcka långt. Hemresan gick inte alls lika bra som ditresan. Så fort vi kom tillbaka till Twickenham skulle vi hitta var jag skulle ta bussen ifrån. Så klart hade jag glömt var Mrs. Mac Sharry hade pekat när vi satt i bilen. Så i drygt en timme gick jag, Jessica och Mikaela och letade efter var jag skulle ta bussen. Sedan bestämde vi oss för att följa Mikaela hem till Whitton och sedan gå tillbaka till Twickenham där jag skulle träffa Lisa och ta bussen tillsammans med henne. Som vanligt hade Mikaela glömt vägen hem. Tur att vi hade en scout med oss: Jessica, som fick sköta kartan. Eftersom att jag höll den fel. Jessica och jag gick tillbaka till Twickenham och jag ringde Lisa för att ta reda på var hon var. Hon stod vid skolan och skulle bli hämtad av sin värdpappa, och tack och lov erbjöd han sig att köra mig hem också. Eftersom att jag bor på vägen hem till dem. Great! Undrar hur det kommer att gå imorgon. Jag vet i alla fall var jag ska ta bussen till Twickenham. Det är lätt, brevid Mc Donald's. 

Next stop London!

So nu är jag off till landet som producerat de två hetaste stjärnorna på celebrity himlen, Robert Pattinson och Ed Westwick. Hoppas där är någon left for me to find. Jag vet vad ni tänker: In her dreams! Mamma pratade med min värdfamilj igår när jag var hemma hos Amanda. De var tydligen snälla, så jag behöver inte vara orolig. De är från Irland, hur ska det gå?

Killebäckskolan i lågor...två år för sent.

00.21. Borde lagt mig för länge sedan. Men Amanda fick ett samtal av sin bror som sa att vår gamla skola Killebäck brann. Nyfikna som vi är tog vi snabbt på oss ytterkläderna och sprang genom byn, och mycket riktigt, där vår gamla skola...i lågor. Bara den bortre delen av skolan har brunnit men tydligen sprider det sig mot entrén. Nu sitter jag här och huttrar. Kallt.

Bilder kommer senare.

When's tea ready? I could eat a buttered frog

MONDAY. Knappt ett dygn kvar nu. Scary. Kan man backa ur nu? Försker att lugna mig med att titta på The Bad Mother's Handbook. Robert Pattinson är ganska rolig. Har ringt till Mrs. Mac Sharry några gånger. Ingen svarar. Men hon låter snäll på telefonsvararen i alla fall. One good thing. Jag har packat klart också. Nästan 20 kg. Ska bara fylla handbagaget också. I'm almost ready. Oh God I'm nervous.

I really don't get it

SUNDAY. En dag mindre till London. Yeay. Eller inte. Var hos min morbror och moster och hade cya-middag. Jag gillar Jessicas expression som tog mig mer än en vecka att lista ut vad det betyde. Always late. Jag har fått en jobig förkylning. Tog den med mig hem från Skottland. Tar nog tillbaka den till England. De kan behålla den där borta i Storbritannien. Min packning går för bra. Har nog redan 10 kg övervikt. Great. Dags att sortera och skriva upp det som ska skickas över om en månad. Well, well. Får väll fortsätta att packa och titta på Skins på TV.

You inspired this one

WE'RE COOKING ITALIAN. Sitter hos pappa. Tittar på när de gör pizza. Vi kör på italienskt idag. Varmrätten blir någon pastarätt med kyckling, blä. Not my favourite. Ska nog gå och läsa Twilight så att jag kan börja på fjärde boken snart. Vill veta mer om Reneesme. Listade precis ut varför hon heter så. Sent, jag vet.

The Wee Hours

THE WEE HOURS. Är nu hemma efter filkvällen hos Jessica. Jag, Adelé, Mikaela och Sigrid satt instängda i Jessicas rum och tittade på film själva medans de andra satt i hemmabio salongen. Nästan tagen ur ett av kändisarnas i MTV Cribs. Det var sista gången man såg Adelé och Sigrid på ett halv år, typ. Nu ska jag börja packa. Har insett att det inte är lönt att skuta upp det mer. Jag åker till London på tisdag vare sig jag packat eller ej.

New Years Eve





För andra foton hoppa in på Amandas photo blogg: Toast.blogg.se/photography

Scotland pt. One


Syster Jenny, Mamma och jag längst in vid fönstret.

Familjen Leishman. Rob, Luke och syster Ulrika 

Luke, Jim och Katie.

Ulrika och en melonbit på Chinese buffet on Christmas Eve.

Mamma och Jenny

Jag och det bästa med restaurangen, Mjukglass maskinen.

Små donuts

Efterrätt.

There's no place to hide

FRIDAY. Fyra dagar kvar. Alldeles för lite. Jag måste börja packa också. Ibland undrar jag vad jag gett mig in på. Nej vänta, Inte ibland. HELA tiden. Ikväll blir det filmkväll hos Jessica. 

Happy New Year


Nytt år, Ny månad, New location and a new fresh start. 

RSS 2.0